Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Fina hemmaframgångar på Norrlandsmästerskapen

Helgen 4–5 oktober gick årets Norrlandsmästerskap av stapeln i Torvalla sporthall. Fäktningen i Norrland har drabbats av corona på samma sätt som de flesta andra idrotter. Men denna helg så fanns glädjen där den skulle vara.

På lördagen så var U20 först ut till start, trots ett långt uppehåll så fanns det kvalité i många matcher. Östersund som stod för arrangemanget kunde glädja sig åt flera framskjutna placeringar.

Alla tävlingsklasser kördes som mixade dam/herr. En av Östersunds främsta kom inte till start på grund av sjukdom, då klev en doldis fram som har utvecklats mycket under det senaste året.

Oscar Axrup kunde i slutet av dagen titulera sig Norrlandsmästare i värja efter flera fina matcher. Senare på dagen startade U13, denna klass överraskade alla och särskilt i finalen mellan syskonen Signe och Kerstin Ringfelter som utan tvekan levererade tävlingens mest jämna och spännande match. Kerstin gick segrande ut och vann klass U13.

Dag 2 på Norrlandsmästerskap med klass U15 och U17 som tävlade gemensamt i grundomgången och delade på sig i direktelemineringen, U15 för sig och U17 på sin kant. I U15 klassen så fick Östersunds Agnes Hammarstedt revansch från förra året och vann över Mina Al Lami från Härnösand, Vera Comén tog brons i samma klass.

I U17 så blev det en upprepning från gårdagen: Oscar Axrup stod som vinnare även denna dag, dubbla guld efter en fin tävling. När söndagen var till ända så hade Östersund vunnit guld i samtliga klasser, flera fäktare hade höjt sitt personbästa vilket bådar gott inför nästatävling som bli Örebro masters.

Inskickat av: Bengt Boogh

Se resultat från tävlingarna här.