Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Full fart på Barnens Vasalopp i Hackås

Medan det var uppehåll i snöandet, och solens strålar tittar fram, så passade barnen i Hackås på att i lördags skida fram i sitt alldeles egna Vasalopp.

Stationerna Sälen, Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris och slutligen Mora passerades av åkare utan spår av trötthet eller någon annan form av svacka som påminner om det man kan se på tv första söndagen i mars. Istället var det många stora leenden ackompanjerade av alldeles egna personliga åkstilar.

En av dem som såg ut att trivas var Isak Falk 7 år. Och på den klassiska sportfrågan ”Hur kändes det?” så svarar han; ”Det kändes bra. Också väldigt spännande att få veta vem som kom 5:a eller 6:a”. Själv hade han nummer 9 på bröstet och såg ut att vilja bevaka just den platsen.

Sammanlagt så samlades ett trettiotal barn som i sin tur lockade både far- och morföräldrar, föräldrar och grannar. Allt som allt så var den manchestermönstrade planen, med fyra nydragna spår i ytterkant, rätt så befolkad!

En annan som var nöjd med dagen är funktionären och skidleksledaren Mattias Hallquist som ser positivt på framtiden för längdskidor i Hackås:

”Vi har två lek- och träningsgrupper för barn och ungdomar i Hackås med väldigt god uppslutning. Att vi sedan har en spårgrupp som gör fantastiska spår, en styrelse som stödjer våra ledares initiativ och Bergs kommun som skapar goda förutsättningar gör att man som ledare blir väldigt glad. För att inte nämna de funktionärer som sluter upp vid sådana här arrangemang”.

Med det sagt av Mattias uppmanade speakern samtliga att bege sig till klubblokalen Fästedal.

Det var inte traditionsenligt för att vara ett Vasalopp men på barnen verkade det som att kladdkaka med saft var ett bättre alternativ än blåbärssoppa. Och vid den efterföljande medaljutdelningen fick såklart alla deltagare medalj. I Hackås, och barnens Vasalopp, finns inget som kallas medaljtid.

Eva Forsberg Falk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel