Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Hemmaseger för ÖCK i Östersunds Junior Open 2018

I helgen avgjordes en av landets största curlingtävlingar för yngre juniorer, Östersund Junior Open i Östersunds curlinghall. Tävlingen arrangeras av Östersunds Curlinggymnasium.

Tävlingen är för yngre juniorer upp till 16 år lockade totalt 14 lag om gjorde upp om en inteckning i ÖJO:s vandringspris. Roligt att vårt grannland Norge skickade fyra lag från både Oppdal och Trondheim, övriga lag var i från Gävle, Sundsvall, Härnösand och Karlstad. Östersunds CK deltog själva med fyra lag vilket visar att det finns många yngre som vill spela curling. 

 I grupp A gick Härnösand CK Lag Turmalin obesegrade igenom sitt grundspelet, vilket även Trondheim CK Lag 1 gjorde.

Totalsegrare i ÖJO 2018 blev Östersunds CK Hallström som är ett nykomponerat lag som gick obesegrade igenom alla matcher under helgen.  

I laget spelade Nilla Hallström, skipper och klubbkompisen Lisa Norrlander, som annars spelar i elitserielaget ÖCK/Curl Power och Team Bromée, som i helgen spelade tillsammans med Olle Moberg och Axel Landelius som vanligtvis spelar för Mjölby AI Curlingförening.

Finalen vanns mot Oppdal Lag Girls med 6-3.

Östersund CK Hallström

Oppdal Lag Girls

CK Granit Team Timeout

Karlstad CK Danielsson

Trondheim CK Lag 1

Härnösands CK Lag Turmalin

Härnösand CK Team Zinik

Sundsvall CK Lindén

Trondheim CK Lag 2

Östersund CK Girls 2

Östersund CK Girls 1

Sundsvall CK Sigfridsson

Oppdal Lag Eggen

Östersund CK Boys