Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Julen står för dörren och ABF i Bräcke planerar för nytt år

Julen står för dörren, även på ABF expeditionen i Bräcke. Vi summerar nu verksamheten för år 2017, och konstaterar att intresset för folkbildning består. I en tid när samhällsförändringar sker med en allt snabbare takt är folkbildningen förmodligen lika viktig som när ABF bildades 1912.

Annons

Vi har också börjat planeringen för verksamheten 2018. Den 26 januari kommer Friteatern att besöka oss i Bräcke. Dom framför teatern "Mannen som blev ensam" efter Fritiof Nilsson Piratens novell med samma namn. Det ska bli roligt att åter få träffa Mats Nolemo och hans kompisar.

Vi kommer också att ha författaraftnar i samarbete med biblioteken i kommunen. I januari kommer Berit Källström från Kälarne att berätta om sin tredje bok "Byskvaller". I februari kommer Stavresonen Mats Rohlén att berätta om sin bok "En man steg på tåget" som handlar om grosshandlaren Erik Olof Sundin från Stavre.

Vi kommer att ha konstutställningar med Bernt och Mari Källström från Kälarne, också det i samarbete med biblioteken.

Men först ska vi nu ladda batterierna genom några dagars ledighet och mängder med lutfisk.

Vi vill önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

N´Bertil

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel