Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Kvinnokraft i Gimdalen

Så var det dags för årets första månadsträff – januari 2018. Nytt år och nya möjligheter!

Den här månaden är det min tur att bjuda hem övriga. Alla kvinnor i byn är inte med, för det är inget tvång, men alla som vill är välkomna. Alltid lika mysigt att komma hem till varandra och bli bjuden på nåt gott. Antalet har varierat något under åren, men ca tio har vi varit som träffats en gång i månaden över en kopp kaffe med dopp och annat smått och gott.

Vad gör vi då? Ja det är allt ifrån att dryfta aktuella frågor i byn och övriga världen, planera kommande aktiviteter mm. Trots att byn är liten, händer mycket året om och kvinnorna står för en hel del av aktiviteterna. Den här gången kommer vi säkert bl. a att prata om vad som framkom på informationen ang. ett eventuellt solcellsprojekt i byn.

Starka och verksamma kvinnor har funnits i byn förr också, men det är inte fy skam det vi gör idag heller, vi som tagit vid och fortsatt traditionen. I över 30 år har vi bistått med händelser i byn, stora som små, allt ifrån sommarens cafédagar till jubileumsfest med över 300 gäster. För nyinflyttade är det dessutom en viktig förutsättning och möjlighet att komma in i gemenskapen.

Varje gång vi träffas köper vi varsin lott, med förhoppningar om att "plötsligt händer det". Pyttsan! under alla dessa år har det aldrig hänt. Vi vinner inga pengar, men vi vinner nåt annat mycket viktigare; gemenskap, sammanhållning och trevliga upplevelser. Varje år planerar vi in en resa tillsammans, det har varit såväl dagsturer som kortare eller längre resor, vilket också bidrar till sammanhållningen i gruppen.

Det är aldrig svårt att få kvinnorna i byn att ställa upp när nåt ska anordnas. Men det ska sägas att det inte heller är svårt att få bybor och övriga med anknytning till Gimdalen att anmäla sig till det som anordnas. En viktig förutsättning! Dags för mig nu att börja planera inför januariträffen.

Margit Eriksson Hallgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel