Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Norsk vinnare i Rörvattnets pimpeltävling

På långfredagen hölls den traditionella pimpeltävlingen i Rörvattnet. Tävlingen har de senaste åren lockat många deltagare från området - inte minst norrmän från andra sidan gränsen. Årets tävling, som vanligt arrangerad av Rörvattnets Fritidsförening, hade lockat över 200 deltagare och en antal medföljande åskådare och påhejare.

Fiskelyckan var god och en stor mängd öring och röding halades upp under de två tävlingstimmarna. Antalet fiskar var dock inte avgörande utan priserna fördelades efter den individuellt största fisken som fångades.

Segern och första priset, hela 2 000 kronor, gick till en av de norska deltagarna, Birgit Östnor, som fick en finfin öring på hela 8,5 hekto. Totalt drog hon upp tre fiskar.

Birgit använde en ”blink” som hon sa och som för övrigt var inköpt i Östersund. Så även om segern gick till Norge denna gång så var det på ett svenskt bete. Som populär avslutning på tävlingen bjöd arrangörerna på ett välfyllt påskägg till alla närvarande barn. Möjligen blev de ännu gladare än Birgit.

Hans Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel