Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Nytt rekord för Oldpimpeln

Årets Oldpimpel var en riktig solskenshistoria! Ännu ett deltagarrekord sattes med totalt 749 tävlande, varav 140 var barn. Så framtiden för denna traditionsrika tävling är säkrad. Det gamla rekordet låg på 665 deltagare.

I strålande sol var det många som njöt av dagen på isen, såväl de 37 personer som lyckades fånga fisk och säkerligen några till som fick sig en powernap eller två i vårsolen. Antal brända näsor är ej känt. Anna Kerstin Gren fick det ärofyllda "Första-fisken-priset" efter att ha fått napp redan efter tre minuter. Priset bestod av en påse med goda ostar från Skärvångens Bymejeri.

Vinnaren av Oldpimpeln 2018 i vuxenklassen och därmed vinnare av 15 000 kr blev Roland Andersson. Stort grattis! Oldpimpelns minsta vinnare (barnklassen) blev Leo Råsmyr som fick 1500 kr att stoppa i spargrisen.

Specialaren "Minsta-fisken-priset", gick i år till Mats Nyman, som med en fisk som endast vägde 25 gram, belönades med en grillkväll för tio personer där Jocke Hestner är kock och även sponsor av priset. Oldens Byalag tackar alla sponsorer, alla tävlande och alla som jobbade innan-under & efter pimpeln för i år, och som vanligt så syns vi igen nästa år – Oldpimpeln ”Alltid på Påskafton”.

Tommy Johnsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel