Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: [Östersund] Klassisk Mary Poppins lockade 400 till Häggenåshallen

Häggenås skola 99 elever från förskoleklass till årskurs 6 spelade i den fantasieggande och klassiska musikalen Mary Poppins.

Föreställningen som under torsdagen 1 juni lockade närmare 400 personer till Häggenåshallen.

Handlingen utspelar sig i London i början av 1900-talet där de busiga barnen, Jane och Michael Banks behöver en ny barnflicka. Mamman, och framförallt pappan i familjen är allt för upptagna med sitt och till undsättning kommer plötsligt den perfekta nannyn, (enligt henne själv) Mary Poppins. Mary Poppins vänder upp och ner på familjens tillvaro med hjälp av glädje och magi och plötsligt får hon alla, till och med pappan att förstå hur viktig familjen är.

Föräldrar, elever och skolans personal har hjälpts åt med alla förberedelser i att skapa kulisser, fixa kläder, träna repliker och inte minst alla sånger. Eleverna gick verkligen in för sina roller i musikalen och klarade tungvrickningen i de lite annorlunda sångerna galant! ”Mamma” till föreställningen är skolans musiklärare, Inga-Lena Eriksson som även jobbar på Kulturskolan. Tills sin hjälp med musiken hade hon också kollegor från musikskolan. Ett utomordentligt skådespeleri av skolans elever, en kraftfull kör med nästan hundra barn samt levande musik gjorde verkligen föreställningen superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt, som Mary Poppins själv skulle ha sagt!

Sofia Norberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel