Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Resultat från skol-SM i slopestyle

I fredags samlades 40-talet åkare i Ladängen för att åka skol-SM i slopestyle. Det var femte gången som Storsjöskolans Skol IF och Myrviken Skol IF stod som arrangörer tillsammans med Svenska Skolidrottsförbundet. Läs resultaten från skol-SM i slopestyle nedan.

 Tävlingen genomfördes i form av open session, vilket innebär att deltagarna får åka så många åk de orkar och vill under två timmar med därpå efterföljande finaler. I slopestyle bedöms åkarna utifrån variation, höjd och skicklighet. Klassindelningen är skidor och snowboard åk 6–7 och 8–9, tjej-och killklasser

 Glädjande är att det även i år blev en hel del pallplatser till ungdomarna från länet.

Wilgot Persson Lenhardt, Prolympia vann i killklassen snowboard åk 6-7. Vann gjorde även Maya Persson, Östbergsskolan i klassen snowboard åk 6-7 för tjejer. Ashleigh Tuballa från Hede segrade i klassen kille snowboard åk 8-9. Lovisa Pålsson från Brunflo blev tvåa i klassen tjej skidor åk 8-9 och Ebbe Höglund, Ås skidor slutade även han tvåa i klassen kille skidor åk 6-7. Johann Svedjesten från Myrviken slutade trea i klassen kille skidor årskurs 8-9.

 

Arrangemanget är omtyckt och deltagarna kom från Varberg i söder till Umeå i norr.

-Vi vill lära våra ungdomar hur man kan arrangera en tävling på ungdomars villkor. Vi vill förmedla rörelseglädje och visa vilken härlig fritidsgård Ladängen är” säger vuxenstödjarna Mari Johansson och Jan Magnusson, som är en del av arrangörstaben.

 

 -I år var det var extra roligt att få besök av Patte Nyberg, förbundskapten för Sveriges Freeski-landslag. Han berömde åkarna och menade på att samtliga åkare visat prov på mycket goda skills. Det tycker vi som arrangörer bådar gott inför framtida arrangemang, säger Mari Johansson.