Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Siljeåsens IF firade 60 år

Under lördagen den 28 juli anordnade Siljeåsens Byförening ett utav Flåsjöbygdens sommarevenemang: 60-års jubileet av Siljeåsens IF:s fotbollsplan.

Uppskattningsvis 150 personer besökte evenemanget där Siljeåsens IF mötte Frostviken i en vänskapsmatch för att hedra gamla minnen.

Många bybor har förtjänstfullt hjälpt till att återställa fotbollsplanen inför evenemanget. Under evenemanget träffades många gamla och nya ortsbor, släkt och vänner för att se matchen, men även för att fika och prata gamla minnen.

Nils ”Nisse” Höglund, 81 år, tillsammans med Tore Sundberg, 89 år, genomförde en symbolisk avspark inför matchen (se bild). Nisse Höglund var en av de drivande under Siljeåsen IFs tid och han uppskattade verkligen arrangemanget som han lyfte som väldigt välordnat.

Siljeåsens IF bildades 1958 och man anlade även då en fotbollsplan i Siljeåsens by. Där spelades många matcher. Intresset i byn var stort. Man gick ur huse för att deltaga och se fotbollsmatcher. Fotbollsplanen var från början en grusplan numera en gräsplan.

Inför avspark pratade John-Anders Johansson om fotbollsplanens historia och presenterade dagens fotbollsspelare, samt domare.

Många av besökarna såg fram emot ett återkommande evenemang redan nästa år.

Niclas Höglund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel