Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Storslam för ÖMK Rundbana vid helgens isracing i Strömsund

Under gångna helg var det upplagt för heta matcher mellan isracing-teamen Strömsund MC, ÖMK Rundbana, SMK Gävle & Bockarna (Bollnäs).
En strid som ÖMK Rundbana gick segrande ur med råge, medan arrangören Strömsund MC hade det betydligt tyngre med föraravhopp och strulande motorcyklar.

Annons

– Som arrangör fick vi mycket beröm för den is vi jobbat upp samt arrangemanget i stort. Tyvärr grinade oturen oss i ansiktet vad gäller våra egna resultat med förare som hoppade av i sista stund & strulande motorcyklar, berättar Robert Gjersvold i arrangörsstaben tillika speaker.

Det var heller inte helt klart att Strömsund MC skulle köra någon lagserie denna vinter då flera av lagets förare värvats av Rospiggarna. Detta ändrades dock med endast några veckor kvar till seriepremiären då åkarna ändrade sig och åter var de tillgängliga för att åka i Strömsunds färger.

- När det blev klart med våra förare var det ju bara att kavla upp ärmarna och åter bilda ett team samt ställa ordning vår rundbana för race. Tack vare många engagerade medlemmar, sponsorer och entreprenörer som alltid ställer upp klarade vi uppgiften, fortsätter Gjersvold.

Team Strömsund MC Isracing ställde upp med förarna Franky Zorn, Joakim Söderström, Mikko Mäkinen, Hans-Olov Olsén, Mikael Persson och lagledare Eleonor Dyvinger Gjersvold. Med andra ord ett delvis meriterat lag som förväntades plocka fina poäng. Något som dock inte lyckades något vidare då strulande motorcyklar grusade planerna för hemmaåkarna.

- Listan kan göras hur lång som helst men det räcker att nämna motorer som skar och karossbultar som small av. Ja, listan kan göras nästan hur lång som helst men vi bryter ihop och kommer igen, avslutar Gjersvold som nu ser fram emot revansch.

Vinnande laget, ÖMK Rundbana, gick det däremot bättre för då Stefan Svensson, René Stellingwerf och Niclas Svensson stod för fenomenala körningar och vann samtliga fyra heat de körde.

Resultat lagtävling Isracing i Strömsund 2020-01-18

ÖMK Rundbana 50

SMK Gävle 29

Bockarna (Bollnäs) 24

Strömsunds MC 16

Sten Strömgren