Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Världens bästa skicrossåkare valde Landsomberget under sportlovet

Landsombergets skidanläggning mellan Backe och Rossön har hittills under säsongen haft rekordartat med besökare. En ny pistmaskin, bättre underlag, satsning på nya åkare med skidskola för nybörjare och inte minst alla ideella arbetstimmar som läggs ner i anläggningen har gett resultat.

Hela familjens slalombacke gör skäl för namnet och under senaste veckorna har det varit full fart med bl a familjeweekend med bigairbag, en stor luftkudde där man kan testa hopp utan att slå sig. 6-15-åringar har med stöd av Strömsunds kommun fått åka gratis vid några tillfällen för att uppmuntra till friluftsliv och rörelse.

I slutet av sportlovsveckan upptäcktes att ingen mindre än skicrossåkaren Sandra Näslund fanns i backen, och unga och äldre fick bråttom att hinna få en autograf av världens nu bästa kvinnliga skicrossåkare. Hon har rötter i Rossön och passade på att åka lite slalom i Landsomberget innan fortsatta tävlingar i Frankrike.

På frågan hur hon upplevde Landsombergets slalombacke svarade hon:

- Idag var det för mjukt i Landsomberget för mig, men det är en spännande och bra träningsbacke som jag gärna kommer tillbaka till.

Det ser vi fram emot, och för att dokumentera hennes närvaro fick hon skriva sin autograf på väggen i lifthuset.

Inför påskhelgen planeras det för fullt med extra öppettider och aktiviteter, och med all snö som fallit den här vintern kan underlaget hålla länge än eftersom backen ligger i norrläge.

Tina Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel