Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil och personbil inblandade i trafikolycka vid länsgränsen – en person skadades

En trafikolycka har inträffat öster om Särna, nära länsgränsen mot Jämtland. En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan.

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här hittar du billigast liftkort – vi har hela listan med priser bland Dalarnas skidanläggningar

Här är PRO-matkassen billigast och dyrast – se hela listan på butiker i Dalarna

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 19.35 på måndagskvällen.

Det handlade om en trafikolycka där en lastbil och en personbil var inblandade. Olyckan ska ha skett vid Haftorsbygget öster om Särna i Älvdalens kommun, nära gränsen till Jämtlands län (som Härjedalen ingår i). Detta gäller vägen mot Lillhärdal och Sveg.

Förutom räddningstjänst och ambulans åkte även en polispatrull till platsen.

Enligt polisen har lastbilschauffören klagat över smärta i nacken och fördes därför med ambulans till sjukhus. Enligt räddningstjänsten var det i själva verket föraren av personbilen som skadades, och inte lastbilschauffören.

Räddningstjänsten stängde av vägen, eftersom lastbilen till viss del låg över vägen.

– Lastbilen har kört in i personbilen bakifrån. Enligt de uppgifter jag har så ska föraren i personbilen ha varit ensam. Jag har inga uppgifter om att föraren av personbilen ska ha skadats. Vi släpper på trafiken delvis, men lastbilen behöver bärgas från platsen, säger Per-Erik Jonsson, räddningsledare i beredskap för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, vid klockan 20.35 på måndagskvällen.

Vid 22-tiden var lastbilen bärgad från platsen.

– Styrkan kom nyss tillbaka till stationen. Det är fullt framkomligt vid platsen sedan en stund tillbaka, säger Per-Erik Jonsson, vid klockan 22 på måndagskvällen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här