Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschaufför körde 101 kilometer i timmen – på 50-väg

I juni 2016 ska en lastbilschaufför ha framfört en lastbil i Åsarna i Bergs kommun med en hastighet av 101 kilometer i timmen. Detta trots att hastighetsbegränsningen var 50 kilometer i timmen på sträckan. Nu döms chauffören till 4 000 kronor i böter vid Östersunds Tingsrätt.

Enligt domen i tingsrätten framförde chauffören lastbilen 50 kilometer i timmen för fort i tätbebyggt område. Föraren ska ha fotograferats under färden och förarens utseende stämmer enligt tingsrätten mycket väl överens med den nu dömda mannen.

Mannen nekar till brott och hävdar att det inte var han som framförde lastbilen vid det aktuella tillfället. Enligt honom själv ska han ha varit ledig under den veckan.

Tingsrätten kan utifrån den bevisning som presenterats inte styrka om mannen var ledig under veckan eller inte, men menar att han enligt företagets regler kan ha haft tillgång till fordonet även om han hade varit ledig. Det i kombination med att mannen är mycket lik föraren som fotograferades under färden gör att tingsrätten nu dömer mannen för hastighetsöverträdelse. Mannen döms till böter på 4 000 kronor.

Läs också: Vansinnesfärden slutade i Hede: "Tack vare en uppmärksam busschaufför kunde katastrofen undvikas"