Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschaufför tros kört ihjäl 9-årig pojke

Efter flera vittnesmål misstänker polisen att en lastbilschaufför har kört på eller över den nioåriga pojken i Kramfors.

I dag förhördes lastbilschauffören angående dödsolyckan av den nioåriga pojken som blev påkörd på en parkering i Kramfors fredagen den 21 februari

Chauffören har delgivits skälig misstanke av den lägre graden om vållande till annans död. Genom tidsuppgifter från övervakningskamera, vittnesmål och mobiltelefonsamtal har polisen bedömt att det inte finns någon annan än den aktuella lastbilen som kan ha kört på pojken.

Chauffören hörde av sig till polisen förra veckan och berättade att han varit på plats, men då fanns det inte några belägg för att han hade varit den som orsakat olyckan. Polisen tog då hans uppgifter och förhörde honom som vittne.

– Vi är säkra på att det är den här lastbilen som kört på pojken, eftersom vi vet tidspunkten på så när en minut, säger Börje Öhman informationschef hos polisen i Västernorrland.

Misstanken om att chauffören orsakat olyckan kom under måndagen.

Åklagaren ska under tisdagen ta del av förhörsuppgifterna för att fortsätta utredningen.

Det finns fler uppgifter som stödjer misstanken om att chauffören kört på pojken, men polisen kan inte lämna ut ytterligare uppgifter för närvarande.

Polisen i Västernorrland har även polisanmält sig själv för att få den inledande insatsen i hanteringen av dödsolyckan prövad av riksenheten för polismål.

– När en sådan här allvarlig händelse har inträffat är den en regel att vi låter en yttre instans se över vårt arbete, säger Per Silverliden, länspolismästare i Västernorrland.

Artikeln kommer från ÖP:s systersajt Allehanda.se. Där kan du läsa mer om den tragiska olyckan.