Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt alla få tycka till om ny mötesplats

En mötesplats ska vara som en riktigt god kopp kaffe. Som den första på morgonen som kroppen längtar efter för att vakna till. Eller som den rykande heta man gärna värmer händerna på en kylslagen höstdag.

Det har länge saknat en naturlig samlingsplats i Krokom. Kommunen satsar nu miljontals kronor i den gamla Konsumlokalen för att skapa detta.

Men hur är det tänkt att lokalerna ska komma att se ut? Det som många hoppas bli en ångande god kopp kaffe börjar nu allt mer likna en enda soppa.

Tjänstemännen har presenterat en idéskiss som varit uppe både i kommunstyrelsen och i samhällsbyggnadsnämnden. Kommer allmänheten och alla som på ideell basis deltagit i arbetet ges möjlighet och tid att lägga fram synpunkter?

En idé som florerat men inte finns med i nu liggande förslag är att bygga ett inomhustorg mellan Ica och Konsum. Detta skulle skapa mer funktionella och flexibla ytor både för café och ungdomsverksamhet, för kulturella evenemang och annan samvaro.

Glöm inte de små detaljerna, till exempel något så självklart som att kunna hänga av sig ytterkläderna. Låt inte utsidan fortsätta se ut som ett gammalt ruckel, gör något ordentligt av det hela.

Gör ett eller flera förslag på en helhetslösning och ställ ut skisserna så att allmänheten kan tycka till.

Om vi väger in sociala, kulturella, ekonomiska och byggnadstekniska faktorer och dessutom våra visioner, då vi gemensamt skapar Krokoms nya centrala samlingsplats, kommer vi att uppnå resultat.

En smart investering som vi alla – invånare, politiker och tjänstemän – under lång tid framåt, kan vara glada och stolta över! Kanske under namnet Koppen – ett passande namn för gamla "Koopra"?

Peter Grundström (S)

Ensio Gustafsson (S)

Alf Högström (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel