Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt andra länder hjälpa till

Tog mig en sväng en ledig dag till centrala stan. Det var en vacker sensommardag.

Döm om min förvåning när jag ser så mycket folk i farten mitt på dagen och semestertiderna är slut. Jobbar inte folk längre?

Snart så inser jag att det är turister i stan, folk från hela världen. Vinterstaden kan hälsa hem, nu är det semesterstaden som gäller.

På gågatan möter jag folk och de pratar så olika språk. Men jag kan inte uppfatta någon dollarstinn turist. De jag ser är sparsamt shoppande. Aha, de är ju våra nysvenskar naturligtvis. Sparsamma med de medel de fått från det allmänna.

När jag passerar förbi busstationen ser jag en buss som går till Grytan. Här har man tydligen inrättat en ny linje in till centrum, en gratislinje, övertygad om att i slutändan är det skattemedel som finansierar.

Man kan undra vad detta enorma mottagande kostar Sverige. Reinfeldt sa "öppna era hjärtan". Han menade förstås öppna era plånböcker. Det krävs enorma resurser.

Våra ungdomar får konkurrens om bostäder. När kommer dessa nya ut på arbetsmarknaden och börjar betala skatt?

En dröm. Är det inte dags att låta andra länder hjälpa till, varför ska Sverige ta på sig så stort ansvar? Tänk till!

Real

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel