Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt arbetslösa städa efter vägarna

Hallå vägverket, kommuner och skogsägare i länet. Nu nalkas snabbt den tid när slängda sopor kommer fram utefter vägar, skoterleder samt på våra rastplatser. Det ser inte välkomnande ut och det kostar oss som skattebetalare väldiga summor att sanera. Vi fast boende och sportstugeägare stoppar förhoppningsvis våra sopor i de egna tunnorna och/eller fraktar till sopstationerna. Det sistnämnda gör att vi inte behöver tömma våra tunnor så ofta.

Rastplatserna behöver soptunnor modell större, någon som regelbundet besöker dem och städar upp, ordnar med ved till eldstäderna så ingen behöver gå ut i skogen och hugga ner sådant som ska fortsätta växa.

Sådana projekt kan både unga och gamla, arbetslösa eller halvtidssjukskrivna delta i. Ett av många bra sätt att förena nyinflyttade och ”gamlingar”, unga och gamla.

Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin, ge arbetsförmedlingen pengar att låta de som inte tycks passa någonstans i alla nya förordningar som tillkommit under din regeringstid, få prova på att tillsammans göra jobb som annars inte blir av. De ideella krafterna gör mycket, men de orkar inte hur mycket som helst, speciellt eftersom de ju ska stå till arbetsmarknadens förfogande på heltid.

Ett rent län ger skattepengar till annat än uppsnyggning.

Bojan Edfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel