Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt barnen fira som vanligt

Vart är vårt öppna samhälle på väg? Nu i juletider då barnen längtar efter tomten och julen verkar vårt samhälle vara mera stängt än på mycket länge.

Man hör allt som oftast politiker som talar om betydelsen av att få leva i ett öppet samhälle. Detta verkar inte gälla barnen. Läser dagligen om förbud av olika slag gällande barnens julfirande på skolor, dagis med mera.

Det senaste är att det inte ska få förekomma tomtar eller tomtesånger i luciatågen. Pepparkaksgummor och -gubbar har också varit på tapeten att det inte ska få finnas med.

På en del skolor och dagis är det förbjudet att fotografera luciatågen eller julspelen. Kan undra vad som kommer härnäst.

Jag tycker det börjar bli totalt löjeväckande och går till överdrift. Ska vi inte kunna få hålla fast vid våra traditioner och låta barnen få fira både lucia och jul som vanligt?

Yvonne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel