Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt bli Ängsmogården!

Jag har följt Ängsmogårdens resa från 1997 och fram till i dag. För ett antal år sedan fanns det problem vid skolan – stora klasser, hög omsättning på lärare, disciplinproblem med mera.

Skolledning och personal har nu ett antal år arbetat väldigt målmedvetet och systematiskt för att bygga en bra skola. Resultatet av detta arbete är alldeles lysande – elever trivs, trygg miljö, bra resultat och nöjda föräldrar.

Men då kommer makthavarna och beslutar. Trivsel, trygghet och nöjda föräldrar är inga skäl för de styrande politikerna att behålla Ängsmogården orörd. Nej, det viktigaste i denna fråga är att fylla Torvallaskolans tomma lokaler. Helt plötsligt ska Ängsmogårdens senaredel bidra till att bibehålla ett centrum i Torvalla.

En socialdemokratisk ledamot i barn- och utbildningsnämnden säger: "Det blir förödande om hela Torvalla centrum avlövas från offentlig service. Det räcker med att Torvalla hälsocentral redan har upphört och blir en sköterskemottagning".

Helt uppenbart är det inte barnen, föräldrarna i Ängsmon/Ope det handlar om. Nej, flyttning av senaredelen sker för att åtgärda tidigare politiska misstag, som till exempel att hälsocentralen i Torvalla inte ska bemannas av läkare.

Styrande politiker: Tänk om, tänk på barnen, tänk på föräldrar – Låt senaredelen vid Ängsmogården vara kvar!

Bengt Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel