Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt gamla ishallen bli allaktivitetshall

Jag har varit i kontakt med Östersunds kommun för att se om vi kan få någon form av bidrag till vår verksamhet inom Östersunds Bågskytteklubb (ÖBK) eftersom vi, som alla klubbar, har kostnader för vår drift.

Döm om min förvåning när jag då fick veta att det hos kommunen finns registrerat 172 olika föreningar.

Hur kan kommunen lägga så stora kostnader på så få sporter men inte ha råd att behålla den gamla ishallen och göra om den till en stor allaktivitetshall? Se vilken fantastisk respons vi fick när gymnasterna fick sin nya hall.

Utifrån det kan vi fundera vad som skulle kunna hända om gamla ishallen byggs om och tillåter föreningar krypa ut ur källare och gamla slakterilokaler till ändamålsenliga och funktionella lokaler. Jag är synnerligen säker på att det skulle bli en fantastisk ökning av intresserade utövare.

Kommunen talar om en årlig kostnad av 1 miljon kronor i drift för arenan men ingenting om de intäkter som följer med hyror och arrangemang.

Med en stor allaktivitetshall har vi ökade möjligheter att anordna flera större tävlingar inom de olika sporterna. I förlängningen skulle det vara fullt möjligt för oss att söka ett inomhus SM i bågskytte om det finns en fungerande, nog stor och tillgänglig lokal.

Se vad Bollnäs lyckats med sin allaktivitetshall, där har redan två inomhus-SM i bågskytte ägt rum. Jag är övertygad om att det även skulle finnas andra föreningar som skulle kunna anordna större tävlingar, bara det fanns lämpliga lokaler.

Kommunen är samtidigt beredd att lägga 36 miljoner för att utöka antalet sittplatser i stora idrottshallen. Är det kommunens åsikt att vi ska sitta på läktaren och titta på när inköpta spelare ägnar sig åt sin kommunalt sponsrade idrott?

Med en riktig allaktivitetshall kan vi skapa utrymme för att flytta basketens tävlingar dit och få sittplatserna på köpet. I övrigt borde det vara fullt möjligt att få in andra aktiviteter i ett sådant hus, till exempel konserter och Expo Norr.

Att använda argumentet av ett behov av utökning av ytan för Jamtli på bekostnad av möjligheter till förbättring för idrottens villkor håller inte. Vi måste i första hand ta hand om våra egna ungdomar och vuxna och låta dem utvecklas i sina sporter.

På sikt kommer det att ge duktiga utövare som väl skulle kunna hävda sig i svensk elit. Vi har redan i dag ett fåtal som platsar där men får för lite stöttning och uppmärksamhet. Tänk vilka fantastiska ambassadörer de är för vårt län.

Alla ledare och utövare inom alla idrotter! Låt oss gemensamt kämpa för att ishallen blir kvar och byggs om till en fin multiarena.

Gösta Persson

Östersunds BK

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel