Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt oss ta med cykeln på tåget

Annons

Norrtåg förbjuder oss att ta med cykeln med på tåget mellan Östersund–Trondheim, det har gått hur bra som helst tidigare.

Är det någon linje som borde tillåta det, så är det i Jämtland och Åre som storsatsar på cykelåkning. Östersundare kan lätt ta sig till Åre och få åka downhill en heldag.

Med tanke på miljöförstöring ska vi värna om våra cyklister, ibland kan det räcka med att åka en sträcka och sedan ta tåget tillbaka.

Jag bor i Edsåsen och cyklar till Östersund ibland och har tagit tåget tillbaka. En perfekt dagstur tycker jag. Har även tagit tåget till Ånn och sedan cyklat hem.

Tycker det är konstigt att Skistar inte har protesterat, det ligger ju i deras intresse. I Trondheim finns massor av cyklister som gärna åker till Åre och cyklar.

Så, Norrtåg – det kan inte vara svårt att fixa ett utrymme eller en upphängningsanordning. Åk till Tyskland, Frankrike och Spanien och titta på deras lösningar, det är aldrig problem att ta med cykeln.

Jag hoppas att fler har reagerat och sätter ner foten. Bojkotta Mittlinjen får bli min paroll.

Agneta Lidholm

Edsåsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel