Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättad Lindholm: "Är revanschssugen"

2–1 mot Ryssland – och nu väntar karriärens andra JVM-final för en lättad Elias Lindholm.

– Vi kommer inte upp i normal standard, men hittar ändå en väg att vinna. Vi har en stark moral laget, säger Lindholm.

Det var mindre än en minut kvar av den första perioden när Filip Forsberg gjorde matchens första mål i power play.

Sverige fick chansen i fem mot tre i 27 sekunder och precis när en av Rysslands spelare, Nikita Tryamkin, blev spelklar slog Forsberg till.

Passningen kom från ex-brynäsaren Elias Lindholm och den var näst intill genialisk. Avslutet från Filip Forsberg var kliniskt.

– Jag hörde att han (Tryamkin) kommer och att publiken skriker och då hittar jag Filip på bortre. Det brukar gå bra när han får puckarna, säger Lindholm

– Det var bara att raka in den, det var en fantastisk passning från Elias. Vi har ju spelat ihop ganska länge nu så jag försökte bara vara så redo som möjligt och jag såg att han hade mig i ögonvrån, säger Forsberg.

Det var en viktig fullträff efter en något nervös svensk inledning.

– Jag tycker att vi spelar lite spänt och att det var ryssarna som hade den första perioden. Skönt att komma in med en ledning, säger Lindholm.

Oskar Sundqvist gjorde sedan Sveriges 2–0-mål i inledningen av den tredje perioden – och då gjorde det inget att Ryssland lyckades reducera till 2–1 med drygt 13 minuter kvar.

Sverige lyckades att hålla undan trots en massiv press i den svenska zonen under matchens sista minuter.

Efter slutsignalen utbröt ett stort slagsmål på isen.

Ryssland hade förlorat mot Sverige för andra gången under turneringen i Malmö – och en rysk spelare tog ut sin frustration och irritation genom att utdela en crosschecking på Oskar Sundqvist. Sedan var turbulensen i gång.

– "Sunken" har pucken och det kommer tre-fyra gubbar och tacklar honom i ryggen. Det blir lite gruff och det var lika bra att åka in och ta tag i en gubbe, säger Lindholm.

Nu ser han fram emot finalen som avgörs på söndagskvällen.

– Jag är väldigt revanschsugen, säger Lindholm, som var med och förlorade mot USA förra året.