Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättsam partyhockey helt utan regler

3 on 3 NHL arcade

För: PS3, Xbox 360

Ålder: 3

l l l

Lättsammare ishockey än 3 on 3 NHL arcade kan man knappast hitta. När EA väljer att släppa sitt party-hockeyspel gör man det som nedladdningsbar titel för Playstation network och Xbox live för under hundralappen.

Det finns 40 spelare från NHL, varav Huselius och Zetterberg är enda svenskar, men inga NHL-lag. Man kan bara spela som röd eller blå, och allt vad domare och regler heter saknas. Genom att exempelvis tackla motståndarna får man extrakrafter som stor spelare, superfart eller två mål för ett. Det är lite som om Mario kart mötte NHL 09. Roligast är att spela tre tillsammans på en konsol och möta tre andra online. Kostar 90 kronor, men hade gott kunnat vara några tior billigare. (TT-Spektra)

Flower

För: PS3

Ålder: 3

l l l l l

Det här är spelet som förvandlar dig till tjuren Ferdinand som bara vill sitta och njuta av blommorna. Du spelar som en blommas kronblad och flyger med vinden över fält för att få andra knoppande blommor att slå ut. Allt till meditativ musik.

Det är inte bara vackert och vilsamt, det är dessutom väldigt välgjort. Du styr dina blad - de blir fler eftersom du väcker blommorna – genom att vrida handkontrollen och vinden ger du fart genom att trycka på valfri knapp. Det är intuitivt och fungerar bra.

Den grå världen får färg allt eftersom du klarar banorna och nya, inte allt för svåra, utmaningar tillkommer. Det är lika mycket konstverk som spel, en upplevelse utanpå det mesta just nu. Det kostar dessutom bara 80 kronor på PSN. Behöver jag säga att det är värt varenda krona? (TT-Spektra)

Imagine: My secret world

För: Nintendo DS

Ålder: 3

l l l

Det här är inte ett spel i ordets rätta bemärkelse, snarare en interaktiv dagbok för unga tjejer. Killar gör sig icke besvär, det finns inte en pryl i den här dagboken som gör anspråk på annat än att angå de allra tjejigaste tjejerna.

Det är ett stort minus, för självklart finns det killar som skulle tycka att det här var kul också.

Här gör man personlighetstester för att testa vem man är, skriver i dagboken, klistrar in bilder av sig och sina vänner och tar ett foto av sitt humör varje dag. Dagboken skyddar man med ett lösenord, men om man vill kan man dela med sig av innehåller med en kompis – som också måste ha både en DS och spelet

Det finns också några minispel som man kan ägna sig åt, de är rätt underhållande och välgjorda i all sin enkelhet. Allt som allt gör det My secret world (som är helt på svenska) till en överraskande välgjord upplevelse för tjejer någonstans i sen lågstadie- eller mellanstadieålder. (TT-Spektra)

För: Pc, Mac

Ålder: 3

l l l l l

Just när svenskutvecklade barnspel verkade vara en helt utdöende art dyker Bajoum upp med filmspelet Lassemajas detektivbyrå: Kameleontens hämnd.

Spelet bygger på filmen, men det är långt från de standardmässiga licenstolkningarna. Här bjuds vi in i författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis barnboksvärld och ska lösa diverse mysterier i Valleby. Det handlar om att komma på vem som stjäl grädde och kortlekar, men slutligen också om att försöka komma före Conny Kameleont till en hemlig skatt. Förutom mysterierna finns ett gäng roliga minispel som att sortera brottslingar med konstiga mellannamn, spela kort och hitta tjuven.

Kort sagt, massa kul aktiviteter programmerade med en känsla och kärlek som jag knappt trodde fanns längre i spelvärlden. Jag blir riktigt rörd.

Spelet kan bara köpas på nätet (www.lassemajaspelet.se), första tredjedelen spelar man gratis men sedan måste man betala 149 kronor för spela resten. (TT-Spektra)