Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lauritz skadad under SM i Duved

Åres landslagsåkare Jens Lauritz skadade sig under SM i puckelpist i Duved.

20-åringen föll i lla i mitten av backen och fick hämtas med skoter. Han fördes därefter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Lauritz hade dagen innan vunnit SM i puckelpist. Dagen därpå handlade det om parallellpuckel och det var under finalen mot klubbkompisen Ludvig Fjällström som olyckan inträffade.

Åreåkaren ramlade i mitten av backen och blev svårt skadad. Funktionärerna hämtade Lauritz med snöskoter och insåg att en vidare transport till universitetssjukhuset i Umeå var nödvändig.

Vi har inte lyckats få fram några konkreta besked om hur allvarligt skadad Jens Lauritz är. En av familjemedlemmarna berättar att han under omständigheterna mår bra.

– Du får förlåta mig, men jag vill inte uttala mig mer just nu, berättar personen i fråga.

Skadan var en trist avslutning på en annas mycket lyckad SM-tävling i den 180 meter långa backen i Duved.

– Gissningsvis det bästa SM i puckelpist någonsin och jag är övertygad att de som sökt sig hit utöver de närmst sörjande vännerna och familjemedlemmarna njöt av det de såg, säger ansvarige Anders Olofsson i ett pressmeddelande.

Singeltävlingen avgjordes på lördagen och söndagen bjöd på parallellpuckelpist i den 180 meter långa backen.

Julia Nilsson, Luleå vann damklassens båda guld (med Veronica Carlqvist som dubbel tvåa), medan SM-gulden bland herrarna delades mellan Jens Lauritz och Ludvig Fjällström.

– Stort grattis till segrarna i elit men jag vill verkligen lyfta fram alla våra fantastiska ungdomar som varit på pallen och bidragit till en fantastisk tävling, säger förbundskaptenen Tomas Carlqvist.

Per Spett, lördagens bronsmedaljör, har dragits med ryggproblem under säsongen valde att avstå parallellen för att spara den inför världscupen i Inawashiro, Japan.