Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lax i hummersås

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

25 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

salt

citron

smör och rapsolja

Till såsen:

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1 färsk fänkål

10 färska champinjoner

3 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

1 dl vatten

1 msk konc. hummerfond

1 knivspets cayennepeppar

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

3 msk färdig hollandaisesås

Att äta till:

ris

citron

dill

Gör så här:

1. Skär laxen i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna och fänkålen i mindre bitar. Skiva svampen.

2. Fräs alla grönsaker med smör och rapsolja i en större kastrull. Tillsätt grädde, vin, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och ytterst sparsamt med cayennepeppar.

3. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Vänd först ner hollandaisesåsen och sedan laxbitarna i såsen och servera med ris och citron. För vacker uppläggning kan några laxbitar sparas och droppas överst. Servera med ris och garnera med dill.