Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lax i hummersås

Dagens middagstips.

4 personer

25 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

salt

citron

smör och rapsolja

Till såsen:

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1 färsk fänkål

10 färska champinjoner

3 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

1 dl vatten

1 msk konc. hummerfond

1 knivspets cayennepeppar

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

3 msk färdig hollandaisesås

Att äta till:

ris

citron

dill

Gör så här:

1. Skär laxen i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikorna och fänkålen i mindre bitar. Skiva svampen.

2. Fräs alla grönsaker med smör och rapsolja i en större kastrull. Tillsätt grädde, vin, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och ytterst sparsamt med cayennepeppar.

3. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja. Vänd först ner hollandaisesåsen och sedan laxbitarna i såsen och servera med ris och citron. För vacker uppläggning kan några laxbitar sparas och droppas överst. Servera med ris och garnera med dill.