Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lax och citronpasta

4 personer
20 minuter

Annons

Gör så här:

1. Värm vin och vatten alt. vatten och vinäger och grädde till såsen. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter.

2. Koka pastan. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.

3. Skär fisken i stora tärningar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.

Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, citron, dill och blandade blad.