Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lax och citronpasta

4 personer
20 minuter

Gör så här:

1. Värm vin och vatten alt. vatten och vinäger och grädde till såsen. Finhacka löken och fräs den med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska. Koka upp och smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter.

2. Koka pastan. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron.

3. Skär fisken i stora tärningar som steks i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Sila och smaksätt såsen med citronrasp och ytterst lite cayennepeppar.

Lägg upp avrunnen pasta i portionsskålar. Fördela såsen över och toppa med laxbitar, citron, dill och blandade blad.