Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lax, ris och grönsakspytt

Dagens middagstips.

4 personer

15–25 minuter

5 dl kokt, kallt ris (eller 3 dl om du kokar nytt)

500 g lax

1 påse wokgrönsaker, cirka 550 g

1 stor rödlök

3 msk rapsolja

1 tsk vegetariskt buljongpulver

1/2 - 1 msk sambal oelek

salt

Att äta till:

riven isbergssallad

Gör så här:

1. Fluffa upp det kalla riset så det blir klumpfritt alternativt koka nytt ris på vanligt vis. Se till att laxen är skinn- och benfri innan den skärs ner i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.

2. Lägg wokgrönsakerna i ett durkslag och spola dem med varmt vatten så att de tinar. Iskalla grönsaker i pannan gör att hela tillagningen stannar.

3. Hetta upp en stor stekpanna, gärna med lite högre kanter, alternativt en stekgryta. Slå i olja och sedan ris. Stek riset under omrörning någon minut innan lök, wokgrönsaker