Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lax, ris och grönsakspytt

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

15–25 minuter

5 dl kokt, kallt ris (eller 3 dl om du kokar nytt)

500 g lax

1 påse wokgrönsaker, cirka 550 g

1 stor rödlök

3 msk rapsolja

1 tsk vegetariskt buljongpulver

1/2 - 1 msk sambal oelek

salt

Att äta till:

riven isbergssallad

Gör så här:

1. Fluffa upp det kalla riset så det blir klumpfritt alternativt koka nytt ris på vanligt vis. Se till att laxen är skinn- och benfri innan den skärs ner i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.

2. Lägg wokgrönsakerna i ett durkslag och spola dem med varmt vatten så att de tinar. Iskalla grönsaker i pannan gör att hela tillagningen stannar.

3. Hetta upp en stor stekpanna, gärna med lite högre kanter, alternativt en stekgryta. Slå i olja och sedan ris. Stek riset under omrörning någon minut innan lök, wokgrönsaker