Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lazee drunknar i havet av andra rappare

Lazee
O’Learys, Fredag

Lazee är den svensk-amerikanske rapparen som spåddes ”ett fantastiskt 2008”. Det skulle vara ”hans år”. Ni vet hur det går. Han släppte singeln ”Rock Away”, halvunket rockig men stinn av hitpotential. Sen vet jag inte riktigt vad som hände med hans 2008. Var han hamnade. På O’Learys i Östersund, uppenbarligen. Men inte mycket längre, misstänker jag.

han inte lämnar något avtryck.

Redan under kvällens första låt, ”I’m Not Pop”, ger han mig egentligen allt jag behöver.

Han övertygar med sitt snygga, tätt skruvade flow. Men det går in genom ena örat och … nej, det går inte ens in i öronen.

Man glömmer bort att man hört honom. På ett sätt är det visserligen den perfekta krogmusiken, för druckna öron och kroppar som mest bara vill ha en fast takt att stödja sig mot och sedan glömma.

att befästa hans identitetsbrist utropar han några låtar in ”Hur många Lil Wayne-fans är det här inne?!” följt av berättigat jubel.

”A Milli”-beaten kommer på och Lazee levererar, som den miljonte rapparen i ledet, sin version av 2008 års största singel. Det är lika övertygande rap som innan men Lazee hinner inte ens ta ett armtag innan han fullkomligen drunkar i havet av amerikanska kollegor som redan gjort samma sak större, bättre och roligare.

rappare, det kan inte sägas nog många gånger. Men han är i akut behov av en egen personlighet som artist.

Annars kommer han nog aldrig ta sig upp till ytan.