Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Le Vent du Nord med fint ös

Gamla Tingshuset, söndag

Det Kanadensiska bandet Le Vent du Nord gästade Östersund på söndagskvällen och avslutade därmed arrangören klubb SAMs vårsäsong.

Bandet har sin hemvist i fransktalande Quebec och består av musikerna Nicolas Boulerice, Simon Beaudry, Olivier Demers och Réjean Brunet.

Dessa mångfacetterade musiker bjöd på musik med fiol, dragspel, bas, piano, gitarr, bouzouki, vevlira, mungiga och rytmsektion med steppskor. Dessutom sjöng alla fyra alldeles utmärkt.

Den fulltaliga publiken i Tingssalen bjöds på en frisk konsert. Väl repeterad musik framfört av ypperliga musiker som värnar folkmusiktraditionerna med omsorg men samtidigt förnyar dem med eget material och en stor räv bakom örat.

Musiken hade driv, humor och tydliga mål och det vart en fin mix mellan fartfyllda låtar och mera finstämda.

Ljudbilden var trevlig, kanske lite väl bastung, och riktigt till sin rätt kom bandet i det låtar som använde sig av ett minimum av ljudförstärkning.

Trots att det var en sann njutning att ta del av dessa flyhänta musikanters spel så blev min absoluta favorit för kvällen den a cappella sång som bandet hade som en av tre låtar för att fira morsdag. Den var tät i stämmorna, rent framförd och mycket läcker.