Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare: "Cannabis-förslaget hör hemma i papperskorgen"

Släpp cannabisen fri, tyckte Centerpartiets Ungdomsförbund och dess ordförande Hanna Wagenius i fredags.

Det var ett minst sagt kontroversiellt förslag som fick både Rapport och Aktuellt att på bästa sändningstid upplåta ett antal minuter från CUF-stämman.

Förslaget hör hemma i papperskorgen. Moderpartiet tog också omgående avstånd från CUF:s tankegångar, som ändå antogs av ungdomsförbundets stämma.

Politiska ungdomsförbund ska sticka ut. Fungera som pådrivare av det egna moderpartiet. Centern står dessutom för öppenhet – här ska tankegångarna tillåtas flöda fritt. Ingen är där emot.

I ett läge där moderpartiet brottas med vikande opinionssiffror måste alla dra sitt strå till stacken för att få Centerpartiet på rätt köl. Förslaget om frisläppt cannabis bidrar knappast till detta.

Kanske är det utifrån ungdomsförbundets horisont både häftigt och coolt när SVT:s nyhetsprogram uppmärksammar deras förslag, men lyfter opinionssiffrorna gör det inte.