Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare: Jimmie, vad ska vi göra med dig?


Jimmie, Jimmie vad ska vi göra med dig? Och vad ska vi göra med alla, ofta anonyma röster på nätet, som liksom du kräks över invandrarna, över tiggarna, ja, över det mesta som inte är riktigt säkert varudeklarerat svenskt.

Nu i en intervju med Mittmedia slår du hårt och skoningslöst mot det du kallar asylindustrin, och som är samhällsekonomiskt skadlig, som du uttrycker det. Vinster i välfärden är också problematiskt, men det här, att hjälpa flyktingar att få tak överhuvud och mat i magen, det är uppenbarligen etter värre.

Bert Karlsson, expartiledaren för expartiet Ny demokrati, är en cyniker och vill bara tjäna pengar, hävdar du. Han hyr ju numera ut bostäder åt Migrationsverket. Kanske har han fått ett litet stänk av ett fint och försonande försommarregn på sig, kanske han bara vill tjäna pengar. Kanske båda delarna.

Men du slår också hårt mot tiggeriet, Sveriges nya fattigdomsbevis som bara finns där och finns där och som ger en både skuld-och skamkänslor. Tycker jag och många med mig. Men! inte du förstås, Jimmie, du tycker ju att tiggeriet ska förbjudas. Eller det är bara utländska tiggare som ska bort. De är, som du säger inte värdiga att vara här. De svenska tiggarna, däremot, de är ju av en annan finare sort, och de kan få tigga. Logik? Förnuft? Nä, bara ren och skär hjärtlöshet.

Jimmie, Jimmie, vad ska vi göra med dig? Varför kan du inte vara lite positiv någon gång? Varför låter det hela tiden som om du är en man som heter Ove? Innan han kommer på bättre tankar det vill säga, tack vare en invandrad kvinna. Har du inte läst boken, så tycker jag att du ska göra det. Den kan få dig att bli mindre inskränkt. Det finns ju inget samhällsekonomiskt skadligt i det, för att använda dina egna ord.

Tack för ordet.