Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledarprofil vill in i svenska riksdagen

Om knappt ett år kan Jämtlandsbänken i riksdagen ha förnyats med en ungsocialdemokrat, LT:s 29-årige ledarskribent Kalle Olsson.

Annons

– Jag har sett hur orättvisorna har ökat i samhället, både mellan olika grupper och mellan olika delar av landet. Jag skulle vilja vara med och jobba politiskt för att vrida utvecklingen i en annan riktning.

Men Kalle Olsson framhåller att hans eventuella politiska rikskarriär är väldigt mycket i sin linda.

– Jag har fått frågan om jag vill kandidera, från olika personer och olika delar av länet. Och jag har sagt ja.

Länets arbetarekommuner ska nu säga sitt, valberedningen ska jämka samman allt och så blir det distriktskongressen i Åre i början av april som fattar beslut om S-listan.

Personvalet kan vara Kalle Olsson stora chans. Men i dagsläget vet han inte hur aktiv han kan och vill vara i valrörelsen.

För från 1 januari och i nio månader framåt är han tjänstledig för att jobba för Socialdemokraterna i Jämtlands län, som kommunikatör, och därmed jobba för alla S-kandidater.

För i rollen som kommunikatör ska han lyfta fram alla kandidater på valsedeln, och den socialdemokratiska politiken.

Kalle Olsson var 22 år gammal när han 1 december 2006 anställdes som ledarskribent på Länstidningen i Östersund, och blev då yngst i landet med den befattningen.

Hans politiska medvetenhet väcktes i de yngre tonåren på fritidsgården på Körfältet, i diskussioner med kompisar där.

Från gymnasieåren frilansade han först för sporten på ÖP, sedan för LT och därefter för den förre ledarskribenten Peter Swedenmark.

Det blev även vikariat på LT:s ledaravdelning fram till den fasta anställningen.