Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Legendariskt progrock-band spelar på Tingshuset

Kaipa räknas som den svenska progressiva rockens flaggskepp på 1970-talet och kallades då för den svenska motsvarigheten till Genesis, Yes och Pink Floyd. Den 24 mars intar tre av originalmedlemmarna tillsammans med två nya medlemmar Tingshuset för att framföra musiken från deras 70-talsplattor samt från det nya albumet "Dårskapens monotoni" som släpptes hösten 2016. Nu under namnet Kaipa Da Capo.

Roine Stolt, sång och gitarr, är kanske den mest namnkunnige i dagens uppsättning av Kaipa Da Capo. Han har rönt stora internationella framgångar med sina band Transatlantic och The Flower Kings, med nära en miljon sålda plattor totalt.

Roine har under de senaste åren turnérat tillsammans med Steve Hackett från Genesis och blev under 2016 utnämnd till en av världens främsta gitarrister i prog-rock-genren i den amerikanska tidningen Guitar World.

De två nya medlemmarna i bandet, Max Lorentz och Michael Stolt, har även de en gedigen grund i musiksverige som artister, musiker och producenter, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Kaipa Da Capo har setts på turné i Tyskland, Holland, Danmark, Japan, Kanada och Sverige och på festivaler som Sweden Rock Festival.

Den 24 mars intar Kaipa Da Capo på Gamla Tingshuset i Östersund tillsammans med Skull Parade från Göteborg och Östersunds musikexport Velvet Insane.