Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Nord toppar moderaternas lista i Åre kommun

Åremoderaterna har beslutat att kommunalrådet Leif Nord även i fortsättningen ska toppa valsedeln. På årsmötet beslutade man även att säga nej till vindkraftsparker i Åre kommun.

Moderaterna i Åre kommun har hållit års- och nomineringsstämma inför valet 2014. Valsedeln till kommunfullmäktige i Åre kommun toppas av Leif Nord, Anna-Karin Vernberg och Fredrik Eliasson. De andra namnen är Kerstin Eriksson, Göran Jämting, Birgitta Alvskog, Lars Gunnar Nilsson, Irene Nyqvist, Håkan Karlsson och Karin Ekblom.

Partiet tog på årsmötet ställning mot vindkraftmarker i kommunen av hänsyn till naturvärdena och besöksnäringen. Enstaka verk prövas i varje enskilt fall. Men paritet säger ja till Rödkulleprojektet med undantag av område 4 och 5, där reservationer kommer att framföras. När det gäller fiskodlingen i Storsjön har Åremoderaterna tagit ställning mot etableringen.