Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonsläktet ger ut debut

De ska prägla Sveriges populärmusik. Det är i alla fall målet när Lejonsläktet släpper sin första EP inom kort.

Annons

– Vi vill ta tag i tyglarna och styra lite, säger Volter Hagman.

Han utgör ena halvan av duon Lejonsläktet. Den andra halvan heter Alexander Eldefors. De har tidigare spelat tillsammans i bandet Rói Höttur, men 2009 valde de att starta projektet som fick namnet Lejonsläktet. Båda är uppvuxna i Åre-området, Volter Hagman bor nu i Undersåker och Alexander Eldefors i Stockholm.

Lejonsläktet har hittat ett eget sound, menar de. Just det speciella soundet ska vara nyckeln till framgångarna och sättet att prägla musiksverige på.

– Enligt oss själva har vi hittat ett sound som inte riktigt någon annan har. Förhoppningsvis kommer folk gilla det vi gör också, säger Volter Hagman.

Lejonsläktet blandar pop med blues, progg och folkmusik. Till det har de lagt till lite psykedeliska toner. Låttexterna är på svenska och första singeln heter "Som om sanden rinner ut". Till den har de spelat in en musikvideo som läggs ut samtidigt som EP:n släpps.

När exakt EP:n, som fått namnet "In och Ut", kommer att släppas är oklart. Planen är att den ska komma ut inom ett par veckor. Då kommer även musikvideon att släppas. En fullängdare planeras till sommaren och duon är i färd med att starta ett eget skivbolag där de kan släppa sin musik. EP:n och videon kommer att finnas på Spotify, Youtube, Soundcloud och Facebook.