Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lena Hultgren

En älskad hustru, mamma, mormor, syster och vän har avlidit efter en tids sjukdom.

Lena var estetiskt och konstnärligt lagd – något som kom att prägla hela hennes liv. Hon ägnade sig åt många konstformer genom livet; alla med samma energi. Hon målade akvarell, skapade i keramik, målade korgar och framförallt brann hon för fotografering och handarbete i form av silversmycken och samearmband. Hon var den person i byn som man vände sig till när man behövde vackert textade kort eller diplom eller när det skulle skrivas nya, finurliga sångtexter. Lena hade stark språkkänsla och ett sinne för rytm och ord.

Känslan för det sköna och vackra i livet var för Lena som allra mest påtaglig när hon var ute i naturen, allrahelst i fjällen. Hon påverkades av naturen och hade förmågan att se det vackra i det lilla. Lena fascinerades av det vackra i det karga och steniga fjället och hon var en mästarinna på att genom till exempel fotografering fånga dessa naturens skönhetsupplevelser.

Lena levde för sin familj; sin man Åke, sina tre döttrar och barnbarnen, vilka hon hade en sällsynt nära relation med. Hon var en riktig sällskapsmänniska som var mycket populär på dansgolvet och som med sitt glada sinne gärna hamnade i centrum oavsett i vilket sällskap hon befann sig. Allra helst var Lena i sitt hem i Grönviken, Fåker, ett hem som hon älskade att inreda och vårda och som var en källa till stor stolthet för henne.

Som lyckligast var Lena under en skidtur på fjället vid stugan i Gräftåvallen, gärna i påsktid när den allra första vårsolen värmde ansiktet. Det intresset delade hon med Åke, sin make som hon fick dela exakt fyrtio år av sitt liv med. Tillsammans med honom älskade hon också att resa – i alla former.

Lena var ett socialt geni och bekantade sig lätt med nya människor oavsett var i landet eller världen hon befann sig och hon fann en stolthet i att aldrig göra avkall på sin jämtländska dialekt.

Lena var en väldigt inkluderande människa och var en trogen vän som alltid ställde upp för andra. Hon var också en sann humanist som alltid ställde sig på de svagas sida och tog parti för dem som behövde det som allra mest. Därför kommer Lena också att vara oändligt saknad av många.

Tomheten blir stor, inte bara i vår familj utan för alla som fick förmånen att lära känna henne.

Åke och döttrarna