Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lena Ljung bjuder på country-fest

Estrad Norr bjuder på countryfest på flera orter med start i morgon, då Lena Ljung ger sig ut på turné med gitarrlegendarerna Tommy Andersson och Putte Snitt.

Annons

Lena Ljung arbetar till vardags som frisörska i Hammarstrand men har en gedigen bakgrund som sångerska. Hon har bland annat jobbat på Wallmans salonger i Stockholm och sjungit i country-SM och EM.

När Estrad Norr frågade om hon ville ge sig ut på kort turné innan jul var svaret självklart.

– Jag blev jätteglad. Jag har varit ute med gamla Länsmusiken förut och gjort julkonserter under flera år och att bli tillfrågad igen var jättekul.

Hon kommer att bjuda på lite country och lite egna grejer.

– Det blir nog en ganska blandad repertoar, Tommy Andersson kommer att bjuda på lite country och blues också.

Tommy Andersson är ett välkänt namn inom countrykretsar i länet. Han startade bland annat dansbandet Tommys orkester på 1960-talet och senare välkända countrybandet Kentucky. Putte Snitt kommer från Orsa och är en välkänd musiker i Dalarna. Lena Ljung, Tommy Andersson och Putte Snitt kommer turas om att sjunga under spelningarna och de ackompanjeras av Tomas Nyqvist på trummor och Lars Ericksson på ståbas.

Turnén har premiär i Kälarne i morgon och kommer till orter som Lit, Linsell, Östersund, Tullingsås och Bispgården. Turnén avslutas nästa torsdag i Kaxås.