Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Let's Go Kall i konkurs "Har varit motstånd hela tiden"

Racingbilar som utvecklingsfaktor i Kallbygden har svårt att ta fart. Anläggningen Kall Auto Lodge som går back ska säljas och i går begärdes destinationsbolaget Let's Go Kall i konkurs.

Annons

Let's Go Kall var ett destinationsbolag som startade för att utveckla turismen kring konferenshotellet Kall Auto Lodge. 2009 när bolaget var nystartat hade det som mål att jobba in ett nytt varumärke för Kall: World Rally Resort.

Men redan då fanns motstånd mot idéerna. Reindeer Valley var en planerad exklusiv stugby med helikopterplatta för de internationella gäster som väntades. mot tankarna på att hägna in stugbyn för att kunna ha fritt strövande renar där. Det sågs i stället som ett hinder för allemansrätten och ett sätt att hålla friluftslivet borta.

När det kom till detaljplaner och ritningar har dessa protester blivit till överklaganden och det är anledningen till att bolaget nu begär sig själva i konkurs, säger Staffan Permander, den före detta racingstjärnan som startade anläggningen Kall Auto Lodge.

– Jag tror det har funnits motstånd både mot att vi samverkar med andra och mot de konkreta planerna. Det har alltid funnits en sida som varit för och en som varit mot, men vi har inte fått bolaget över tröskeln.

Bolagets skulder ligger på 1,4 miljoner kronor. Länsstyrelsen har varit med från start med ett lån, uppskattningsvis cirka 400 000 kronor. Också Åre kommun har varit med, enligt Staffan Permander som säger s¨å här om konkursen:

– Det är tråkigt. Massor av tid, energi och pengar har lagts ned och framför allt försvinner en massa möjligheter iväg nu.

ska Kall Auto Lodge säljas. Anläggningen omsätter 12 miljoner kronor och sysselsätter 25 personer på vintersäsongen, men vintern är för kort för att det ska bli bra ekonomi.