Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Letade hjälp efter dikeskörning – blev påkörd och dog

En 86-årig man avled efter en allvarlig trafikolycka på vägen mellan Långsele och Sollefteå under torsdagskvällen.

Annons

Vid 17-tiden inkom larm till polisen om en äldre man som befann sig på riksväg 87 mellan Långsele och Sollefteå. Mannen var mörkt klädd och såg ut att försöka stoppa passerande bilar.

En minut senare ringer det igen hos polisen. Den här gången berättar anmälaren att mannen på vägen just blivit påkörd av en timmerbil.

När räddningstjänst och polis kom på platsen visade det sig att mannen hade kört i diket.

– Vi vet inte riktigt vad han gjorde ute på vägen, men det kan vara så att han försökte få hjälp, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Mannen, som färdades ensam i bilen, avled direkt av skadorna.

Chauffören i timmerbilen har beskrivit för polisen hur mannen stod och viftade på vägen.

– Mannen stod ute i vägbanan och var bara en meter bort när han upptäcktes. Det fanns ingenstans för lastbilen att ta vägen, säger polisen Robert Öhman till aftonbladet.se

Lastbilschauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador, det är oklart om han behövt uppsöka sjukhus, men han blev svårt chockad.

Polisen har inlett en utredning men uppger att lastbilschauffören inte är misstänkt för brott och att det i nuläget inte finns någonting som tycker på att han har varit ovarsam eller på annat sätt vållande till olyckan.

Anhöriga till den förolyckade mannen är underrättade.