Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lf 277 Breidablick

har haft årsmöte som även besöktes av medlemmar från andra loger. Årsmötet inleddes med sång av Breidablick-kören under ledning av Herbert Sjödin.

Därefter samlades alla vid de fint dukade kaffeborden. May-Lis Kullström och Ingegerd Bengtsson bjöd på goda bullar, kakor och tårta.

Dagens gäst var distriktkonsulent Björn Karlsson som på ett fängslande sätt informerade all värdefull verksamhet på så väl förbunds, distrikts som ledarnivå.

Vidare berättade han lite om de 20 åren i distriktets tjänst. Ordförande Anna Österholm framförde allas tack till Björn Karlsson och överlämnade blommor.

Därefter övergick man till årsmötesförhandlingarna. Till att leda dagens förhandlingar valdes Anna Österholm. Av verksamhetsberättelsen framgick att det under året varit en hel del aktiviteter.

Kulturafton med medverkande av ”Nätverket Skrivande kvinnor”: Anna Strid, Arla Nilsson, Kerstin Wikholm och Signe Dovrén, de berättade om sin verksamhet och läste ur sina alster. Nationaldagen firades i Ovikens nya kyrka. Enligt traditionerna startade hösten med surströmmingsfest i Spikbodarna. Välbesökt sopplunch med tillbehör var nästa aktivitet som Ingegerd Bengtsson med stor skicklighet tillagade. Musikcafé med Hildegun Forslund var en mycket uppskattad underhållning. I november var det högtidsmöte och samtidigt firade Breidablick 125-års jubileum. Mötet inleddes med sång av den nybildade ”Breidablickkören” under ledning av Herbert Sjödin.

Ordförande höll ett högtidstal och en tanke ägnades de som avlidit under året som gått och senare utdelades diplom och märken. Årets verksamhet avslutades med liten julkväll med gröt och tillbehör samt körsång.

Studiecirklar och kulturarrangemang tillsammans med NBV har bedrivits. Nämnas kan cirklar om folkrörelse och folkbildning av Lars Svedberg dessutom handarbete, körsång och tyska.

Till styrelsen valdes följande: ordförande Anna Österholm, övriga ledamöter Herbert Sjödin, Kjerstin Berggren, Marina Granström, Arne Sköld, Ingegerd Bengtsson, Åke Berg, Vivi-Ann Lindström och Maj-Lis Kullström. Ordförande Anna Österholm tackade alla för det gångna året och för förtroendet att tillsammans med övriga i nya styrelsen få leda arbetet i Breidablick och därmed avslutades årsmötet.