Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lierne Bageri sålt

Lierne Bageri i Sörli har sålts till företaget Rieber & Son i Bergen för 133 miljoner norska kronor. Vid bageriet, som har 110 anställda, jobbar många jämtar från Hotagen.

Annons

Enligt nättidningen adressa.no finns en oro bland de anställda om att verksamheten kan komma at flyttas från Lierne av de nya ägarna, men den farhågan tillbakavisas av fabrikschefen.

– Jag tror att affären är gjord för att i stället säkra och stärka arbetsplatserna vid bageriet i Lierne. Jag tror därför på en utveckling av bageriet och en fortsatt stark drift av bageriet, säger fabrikschef Atle Monsaas till adressa.no.

I ett pressmeddelande säger grundaren och huvudägaren John Helge Inderdal att han önskat hitta en industriell partner som kan för hans livsverk vidare

– Rieber & Son besitter all den kompetens som är nödvändig för att stärka, föra vidare och utveckla den här hörnstensverksamheten i Lierne kommun, säger grundaren John Helge Inderdal.

Rieber & Son har som mål att växa inom kaksegmentet, men köpet måste först godkännas av den norska konkurrensmyndigheten.