Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lika glada utan snö

I Trillevallen råder febril verksamhet. 70 miljoner kronor plöjs ned i anläggningen. Tack vare den hittills varma och snöfattiga vintern går arbetet galant.

– Här är kjempebra, säger den norske byggarbetare Runar Gemse där han står mitt i skidsystemet i nya Trillevallen.

Han bor egentligen i Meråker men jobbar nu sedan två månader tillbaka med att sätta upp den nya fyrstolsliften i Trillevallen.

Liften ska löpa på tio fundament med en total längd av en kilometer. En ny nedfart går i anslutning till den nya liften. Den ska bli bred och carvingvänlig.

– Här skulle normalt vara en meter snö nu och 30 minusgrader, fast i år har vi inte ens tillstymmelse till tjäle i backen. Här är lättjobbat, säger Runar Gemse som för dagen jobbar med de tre sista fundamenten i backen.

Lite längre ned börjar den nya backrestaurangen ta form. En byggnad i två plan som ska rymma 150 sittande gäster, personalbostäder, liftkortsförsäljning och en skidbutik.

– Runt västra delen av byggnaden ska dessutom en stor altan byggas. Allt ska vara klart för invigning på julafton. Vi jobbar 110 procent just nu. Allt ska vara klart i tid, det finns inga andra alternativ, säger Agust Gärdeman, platschef för Attacus Bygg som ansvarar för bygget av backrestaurangen.

Hans mobila telefon ringer hela tiden. Han pratar parallellt med flera personer samtidigt. Frågor och svar levereras med en våldsam fart. Och det är nog bäst att svaren stämmer. Investeringen i Trillevallen är historiskt stor. Samtidigt är Trillevallen kanske den enda skidort i landet som inte längtar efter snö. Ännu.

– Trillevallen saknar inte snön, tvärtom. Ju mindre snö desto mer lättarbetat för oss. Just nu får det gärna fortsätta vara plusgrader och snöfattigt. Fram till jul, därefter får det gärna smälla till med snö i massor, säger platschefen Agust Gärdeman.