Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillänge-frågor tas upp på onsdag

I nästa vecka ska försäljningen av – och detaljplanen för – skogsområdet vid Lillänge tas upp i kommunstyrelsen i Östersunds kommun.

Annons

På onsdag 12 mars är det ett extrainsatt sammanträde för kommunstyrelsen. Huvudanledningen är att hinna med budgetdirektiven inför nästa kommunfullmäktigemöte.

Men några andra frågor ska också tas upp, bland annat köpcentrum i Lillänge.

Det gäller försäljningen av kommunens mark i skogsområdet vid Lillänge – ärendet som heter "försäljning del av Odensala 13:1 och 14:1". Det är ett beslut som skickades på återremiss vid senaste kommunfullmäktige eftersom Centerpartiet tagit intryck av protester från Odenskogs intresseförening, Östersund Handel och destinationsbolaget. Centern fick då med sig Socialdemokraterna i frågan om återremiss.

Det gäller också detaljplanen för handel för samma område. Det förslaget godkändes vid senaste mötet i miljö- och samhällsnämnden, men V och FP var emot. V och M reserverade sig mot beslutet.

Vid samma möte i nämnden skickades den tredje pusselbiten i Lillängefrågan – detaljplanen för betongstationsområdet – på återremiss. Det berodde på att centerpartisten Per Ericsson röstade emot den egna majoriteten.

De slutgiltiga besluten om markförsäljningen och detaljplanerna ska fattas av kommunfullmäktige.

Nästa fullmäktigemöte är 20 mars.