Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillasyster har blivit stor – debuterar i landslaget

15-åriga Madelene Ersson, Frösö IF, är länets färskaste landslagsspelare i fotboll.
– Häftigt och jätte- roligt, säger Madelene om de två landskamperna i Danmark kommande helg.

Det svenska F16/93-landslaget deltar i en dubbellandskampsturnering där det svenska laget möter Norge på fredag. Två dagar senare väntar match mot värdnationen Danmark eller Skottland beroende på resultaten.

– Självklart vill man spela så mycket som möjligt när man väl är uttagen, säger Madelene som i klubblaget har rollen som offensiv högerback.

Madelene finns med bland de 20 svenska tjejerna som är gräsrötterna till ett framtida damlandslag är ingen överraskning om man frågar länsexpertisen.

Via ett distriksläger i Halmstad och ett par landslagsläger så övertygade hon även förbundskapten Marie Bengtsson om att hon var ett namn för det blågula laget.

– Innan jag var med på de lägren så trodde jag att alla andra tjejer skulle vara mycket bättre än mig. Det var skönt att upptäcka att det inte var så, säger hon.

Fotbollsfostrad i Krokom/Dvärsätt har hon på ett par år gått från moderklubben via Ope IF till Frösö i division 2.

Att det skulle bli fotboll för hela slanten för Madelene var liksom skrivet i stjärnorna.

Pappa Leif, från och med i år också tränare i Frösö tillsammans med Henrik Lundquist, och som aktiv en lokal legend i KD 55 som det hette i folkmun när Leif lirade boll. Plussa på med äldre systrarna Suzette snart 21 år och Anna 19, båda spelar också i Frösö, så förstår ni att valet var tämligen givet.

varit med överallt och kollat när de spelade och jag ville bli lika duktiga som dem, förklarar Madelen med ett leende.

Till hösten börjar hon på fotbollsgymnasiet i Sundsvall. Tillsammans med ytterligare fem tjejer till ska hon kombinera studier på handelslinjen med tre dagars fotbollsträning i veckan.

söka till Johh Bauer i Östersund, men valde i stället utmaningen 20 mil bort från hemmet.

– Jag var där och kollade och allt verkade jättebra. Här hemma vet man vilka alla är och jag ville pröva något nytt.

I ett längre perspektiv är det seniorlandslaget som lockar.

– Jag vill ju dit, om det sen blir så vet man ju aldrig. Sen jag var liten har jag alltid drömt om att få spela fotboll med Umeå, säger Madelene som inte tror att det är omöjligt, men mycket svårt att stanna kvar i länet, om man vill nå längst upp på fotbollsstegen.

är dags för avresa till Danmark på torsdag för att ansluta till landslaget så väntar seriematch mot Sund på hemmaplan i dag.

Madelene var inte nöjd med lagets insats mot ÖDFF i seriepremiären och hon är revanschsugen.

– Jag har mött dem förut och de känns som ett mittenlag i vår serie. Jag både tror och hoppas på seger för oss i dag.