Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillebror Sema vann brödrakampen när ÖFK vann mot ÖSK med 3–0

Östersunds FK behövde bara en halvlek för att stänga matchen. ÖSK kom aldrig ikapp när ÖFK gjorde 3–0 redan i första halvlek. 18-årige Frank Arhin gjorde sitt första mål i allsvenskan och kunde fira en riktigt bra insats med tre nya poäng.

Frank Arhin spelade från start i ÖFK och den unga talangen visade framfötterna direkt. När man inser att han är född 1999 är det fascinerade att se honom. Han är trygg med bollen på små ytor, kvick i trånga utrymmen och försöker ta för sig i offensiven med egna instick mot straffområdet. Det var även just Arhin som gjorde assist till matchens första mål när han slog Joahn Bertilsson fri som i princip kunde tunnla in bollen på Oscar Jansson.

Bara två minuter senare kom Ken Sema med ett inspel från vänsterkanten som samme Arhin kunde nicka in. Hans första mål i allsvenskan. Vilken öppning på matchen för unge talangfulle spelaren som ÖFK lagt så mycket hopp i. 18-åringen skrev ett fyraårskontrakt med ÖFK i somras.

Strax innan halvtimmen spelad var bröderna Sema inblandad i en otäck situation där Maic tog brodern Ken i närkamp i straffområdet och Maic knuffade till Ken som gick omkull mot Oscar Jansson som rusade ut från ÖSK-målet. Mitt i all uppståndelse snodde Bertilsson åt sig bollen och gjorde sitt andra mål i matchen. Ett mål som många kanske inte ens noterade. För liggandes blev både Sema och Jansson och ÖFK:s fysioterapeut Jenny Larsson sprang ut på planen tätt följd av ÖFK:s läkare som bar på något som såg ut som en nackkudde. Det var en otäck krock, åtminstone när båda låg orörliga och ingen visste ur det hade gått med dem, det lämnade en olustig känsla i kroppen. Men båda spelade som tur var vidare och ÖFK fick 3–0 med sig genom situationen som Bertilsson förvaltade.

Trots att Örebro var med i matchen spelmässigt så talade 3–0 sitt tydliga språk. Det var en lite annorlunda matchbild i andra där ÖFK släppte in ÖSK mer på egen planhalva. Andersson kunde uppvaktas med en boll i stolpen men annars kunde ÖFK hålla ifrån rätt bra.

Det hettade även till i andra och ÖSK drog på sig tre snabba varningar efter olika stämplingsituationer där en hel del irritation uppstod. Det märktes att det snackades en del på planen då de hytte med nävarna mot varandra och gestikulerade vilt flera gånger. Andreas Andersson i ÖFK-målet hade flera viktiga ingripanden i slutet av andra halvlek när ÖSK tryckte på efter en längre period av rödsvart spel. Sista tio minuterna gjorde ÖSK allt för att spräcka sin målnolla och utmana ÖFK men det räckte inte. Lillebror Sema drog längsta strået i brödrakampen.

Östersunds FK – Örebro SK 3–0 (3–0)

Målen: 1–0 (18) Johan Bertilsson, 2–0 (20) Frank Arhin, 3–0 (26) Johan Bertilsson

Publik: 5 002

Se också:

Arhin bäst i ÖFK – så betygsätts spelarna efter segern mot Örebro

Olsen om ÖFK:s vinst mot ÖSK: "Frank Arhin presenterade sig på allvar för hemmapubliken"

Östersund krossar Örebro i första halvlek – se alla tre målen här

Bröderna Sema möts i slutspurten av allsvenskan – Ken om Maic: "Det är min storebror, min förebild"

Maic Sema inför mötet med lillebror Ken: "Mamma håller säkert på den som vinner"