Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillhärdal vann en av två

Bandy, division 1 Norrland

Östersunds BS-Bolllnäs 3–13 (2–6)

Mål ÖBS: Oliver Nilsson, Jesper Larsson, Emil Larsson.

Kräftgången fortsätter för unga ÖBS. Med sju spelare födda 1997 till 1999 vägde man lite för lätt mot andraplacerade Bollnäs. Första halvlek var dock hyfsad, med ett underläge på "bara" 2–6. Sedan blev det tyngre och hemmakeepern Mats Gustafsson tvingades plocka ut 13 bollar innan matchen var slut.

ÖBS är därmed fortfarande jumbo och står utan seger på sina sex första matcher. Tio omgångar återstår av serien.

Basket, div 2 Mellannorrland

Umeå U-Lillhärdal 57–92 (26 -48)

Poäng Lillhärdal: Niklas Jakobsson 24, Andreas Zakrisson 15, Teodor Bergström 15, Ingemar Nord 14, Mikael Gärdin 13, Roger Danielsson 6, Tobias Ytterdal 5.

Umeå-Lillhärdal 77–73

Lillhärdal: Ingemar Nord 21, Andreas Zakrisson 19, Niklas Jakobsson 12, Erik Westin 11, Mikael Gärdin 8, Tobias Ytterdal 2.

Utan Stefan Hellgren och Serabilo Boucari och med halvskador på flera spelare, fick Lillhärdal en tuff helg.

– Mot Umeå A på söndag avslutade vi matchen med bara fem spelare. Erik Westin var tvingad att spela non stop. Den matchen var en plump i protokollet. Även om de hade med sig tre ligaspelare ska vi kunna vinna, berättar Ingemar Nord.

Niklas Jakobsson, Erik Westin (söndagens försvarsspel) samt Mikael Gärdin får extra plus, liksom Ingemar Nord själv.

Nu väntar de avslutande matcherna efter nyår och sedan en likadan fortsättningsserie.

– Det var tänkt att det skulle bli en Alltvåa med de bästa lagen från oss och från Norr- och Västerbotten, men kostnaderna blev för höga. Luleålagen tackade nej, berättar Ingemar Nord.

Innebandy, division 2 herrar

Krokom-Lo 14–10

8–4, 5–3, 1–3

Krokom: Mathias Hägglund 4, Andreas Fahlén 3, Simon Lundgren 2, Joel Hedman 2, Daniel Uhlander 2, Mikael Sjögren.

Krokoms fjärde seger på den tionde matchen var väntad eftersom man stötte på nästjumbon Lo. Försvarsspelet var under alla kritik från båda lagen; 24 mål ska det knappast behöva bli om man fokuserar på att spela snålt bakåt, men här var det bara anfallsspel som gällde.

Plus i hemmalaget måste gå till Mathias Hägglund som gjorde fyra mål.

Innebandy, div 2 damer

Frösön-Ankarsvik 6–7

2–2, 1–4, 3–1

Frösön: Sandra Lindgren 2, Malin Roos, Madeleine Berkestedt, Ronja Forsberg, Katarina Kjellin.

En stark sistaperiod räckte inte för Frösön, som gett Sundsvallslaget för mycket försprång i mellanronden. Ankarsvik hade då både 4–2 och 6–3. Sedan kom Frösön starkt tillbaka och gick upp till 6–6, men Fanny Wembrand avgjorde med cirka tre minuter kvar.

Förlusten innebär att Ankarsvik går upp på samma poäng som Frösön och att det tätnar till ordentligt i kampen om den andra uppflyttningsplatsen till division 1.

Ishockey, div 2 herr

Brunflo-Nälden 9–5

2–1, 5–4, 2–0

Mål Brunflo: André Sundqvist 2, Alfred Jonasson 2, Olle Eriksson, Olle Persson, Andreas Lundqvist, Felix Nilsson, David Millner. Nälden: Fredrik Norring 2, Mattias Vängman 2, Jesper Bruksmo.

Debuterande Jonathan Hedström drog storpublik till Klanghallen. Nästan 850 personer fanns på plats för att se det förra NHL-proffset och Tre Kronorspelaren.

– Jonte var bra. Erfarenheten gör att ha kan kliva in och spela så bra. Han vann viktiga tekningar i slutet och hade väl tre målpass totalt, sa tränaren Peter Carlsson.

Carlsson var mycket nöjd med anfallsspelet ("Enkelt och bra, vi släppte puck och rörde oss fint"), men missnöjd med defensiven ("mesigt och krångligt").

Brunflo visade varför man är obesegrat i serien. Här finns det mesta som behövs för att kunna göra en bra insats i Alltvåan.

– När vi spelar som vi kan då är vi mycket bra. Det ska kunna räcka långt, säger Peter Carlsson.

Matchen var den sista för målvakten Jakob Hägglund som nu ersätts av Mattias Johansson, som återkommer efter en tids utbildning i Stockholm. Parallellt jobbar Brunflo på att ytterligare förstärka på målvaktssidan. Kanske har man en förstkeeper klar till i mitten av januari, då Alltvåan startar.

Strömsund–Njurunda 4–5

2–1, 1–1, 1–3

168 åskådare fick se hemmalaget falla tungt i kampen om att ta en plats i Alltvåan. Njurunda vann på sin tredje period.