Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillsjöhögen är årets by 2017

Lillsjöhögen blev årets by 2017 och Friskis och Svettis fick årets tillgänglighetspris.

Det var vid årets sista kommunfullmäktige, som de här båda prisen delades ut.

Kommunalrådet AnnSofie Andersson berömde Lillsjöhögen, som alltså blev Årets bygd.

- Lillsjöhögen sprudlar av entusiasm, sa hon och framhöll bland annat samhällets bagarstuga, lokala skidklubb och bygdegårdsföreningen Furustrand.

Med under prisutdelningen var bland annat en glad Sebastian Hedlund som är ordförande i bygdeföreningen Furustrand.

– Utmärkelsen är fantastiskt rolig. Det är ett kvitto på byns utveckling. Det är massor med föreningar som jobbar för att hålla igång byn. Det är det som bygger byns utveckling, säger han.

Har du märkt av någon utveckling i Lillsjöhögen de senaste åren?

– Vi har till exempel renoverat en fäbod och en egen stavkyrka som är unik i sin medeltida modell med mycket konserter och kulturevenemang, säger Sebastian Hedlund och berättar samtidigt om planerna för en minigolfbana, boulebana och ett utegym.

– Hela tiden är det någonting som byggs och renoveras i Lillsjöhögen.

Sebastian pratar också stolt om pilgrimsleden som går igenom Lillsjöhögen där man bland annat går förbi en ny pilgrimskälla.

– Leden går också förbi en värmestuga som är helt fantastisk och avancerad med mycket fina detaljer, säger han.

Friskis & Svettis fick samtidigt Årets tillgänglighetspris. Motiveringen löd bland annat: "Friskis & Svettis har skapat en välkomnande plats där alla kan delta i lustfylld träning oavsett bakgrund, plånbok, ålder eller förmåga".

– Vi känner en stolthet och glädje över att idag få stå här och ta emot detta pris. Vår verksamhet är till för alla, vi har cirka 160 funktionärer och vår verksamhet bygger i mångt och mycket på ideella krafter, sa tidigare kommunalrådet och nu ordförande för Friskis & Svettis, Katarina Nyberg Finn inför fullmäktigeförsamlingen.

Läs mer från årets sista kommunfullmäktige:

Hätsk flyktingdebatt: "Risk för systemkollaps i Östersund"