Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lillsjöhögen sjuder av liv

Lillsjöhögen sjuder av liv.
Massor med barn och en medelålder på 36 år.
Och sportklubben ordnar fler aktiviteter än någonsin.

– Jag valdes till ordförande 2006. Då handlade det mest om skidåkning men nu satsar vi på många olika aktiviteter, säger Lina Rotsjö där hon står framför det nybyggda klubbhuset intill byns unika stavkyrka.

Lillsjöhögens Sportklubb har omkring 100 medlemmar.

Vintertid handlar det också nu mycket om skidåkning. Och det har det gjort sedan Elias Nilsson vann Vasaloppet 1938.

Ett 2,4 kilometer långt elljusspår finns och man brukar också preparera ytterligare ett spår.

– Men som sagt det är mycket annat också. Vi har en tennisbana som vintertid görs om till skridskobana. En jättefin volleybollplan finns också, säger Lina Rotsjö.

Klubben ansvarar också för byns populära badplats. Här finns gungor, bastu och mycket annat.

– Vi brukar också ordna speciella skiddagar där barnen får tävla mot varandra och där alla får medalj. Förra året arrangerade vi en pimpeltävling och den blev väldigt uppskattad. Dessutom gav den klirr i kassan så det här tänker vi fortsätta med. Det gäller att hela tiden testa nya saker. Nu hoppas vi också på att fler företag kan tänka sig att sponsra oss. Att bygga ett nytt klubbhus med samma stil som stavkyrkan kostade en hel del, säger Lina Rotsjö.

Många i byn arbetar i de olika sektionerna. En ansvarar för skidorna, en för tennis och skridsko, en för badet och en jobbar med skytte.

– Ett populärt arrangemang är den Hallowen-vandring vi genomför varje höst. Barnen får gå i mörkret längs en bana där vi hängt upp reflexer. Det finns spöken i skogen och när de visar sig kan jag lova att skriken är högre än höga C, skrattar Lina Rotsjö.

Göte Falkman som varit med vid bygget av stavkyrkan och det nya klubbhuset är mycket nöjd över utvecklingen i byn.

– Det är härligt. Inte minst med tanke på hur många barn det finns här numera, säger han.