Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilo efter premiären: "Vi behöver mer tid på oss"

Avsaknaden av försäsong märktes i premiären för ÖBS.

– Vi behöver mer tid på oss, säger lagets tränare Thomas Lilo, efter 0–8-förlusten borta mot Haparanda/Tornio.

Tjejerna i ÖBS hade inte spelat en enda träningsmatch inför lördagens möte med Haparanda i Allsvenskan. Träningarna har inte heller varit optimala. På grund av den försenade bandyplanen på Stadsdel Norr har ÖBS fått ladda upp i Z-hallen och Klanghallen.

– Det visar sig på isen att vi inte har spelat någon match i år. Det är mycket som inte stämmer när det gäller vilka åkningar vi ska ta, och hur vi ska hjälpa varandra på, berättar Thomas Lilo på telefon.

Inga premiärnerver?

– Nej, det tycker jag inte. Vi hade en bra uppladdning innan matchen och spelar faktiskt bra i matchens första 20 minuter. Då böljade spelet fram och tillbaka.

– Men när vi vill upp i banan så tappar vi positionerna och får kontringar emot oss, som Haparanda gör mål på.

Haparanda ryckte i slutet av första halvlek och gjorde då tre mål på fyra minuter fram till 5–0. I andra halvlek försökte ÖBS gå framåt men straffades då återigen på omställningar.

– Nu ska vi hem och träna på. Vi måste få nöta betydligt mer så vi börjar hitta rätt i uppspelen, säger Thomas Lilo.